Publicatie naar aanleiding van de extra (besloten) Algemene Vergadering NPO

Op 2 juni is er een extra besloten vergadering geweest op verzoek van zes kiesmannen van de afdeling 5, 7 en 11. Hun agendapunt was de kwestie tussen afdeling 5 en 12. De kiesmannen van afdeling 7 en 11 hadden de vergadering een voorstel gedaan om voor deze kwestie een status-quo in te stellen. Deze status-quo zou inhouden dat de verenigingen, die nu bij afdeling 5 deelnemen aan wedvluchten, dit voor het hele seizoen 2015 zouden blijven doen.

Daarnaast zou er een commissie benoemd worden die voor eens en altijd een oplossing gaat zoeken voor bovengenoemd probleem.
Deze status-quo is niet in overeenstemming met de laatste uitspraak van beroepscollege NPO. Dit was ook de reden dat voorstel langdurig werd besproken.

Aan de orde is ook gekomen dat er door afdeling 12 een kort geding is gestart tegen het bestuur van afdeling 5. Dit kort geding dient op vrijdag 5 juni in Den Haag.
Het voorstel van de kiesmannen van 7 en 11 is in stemming gebracht.  Er is, hangende het kort geding van 5 juni, een principe besluit genomen.
Het voorstel is met 12 stemmen voor, 8 stemmen tegen en 1 onthouding aangenomen.

Het voorstel zal in praktijk gebracht worden, afhankelijk van de uitspraak in kort geding.
De commissie die in overleg met alle partijen tot een oplossing moet komen zal voor 1 juli benoemd en gestart moeten zijn.

Verder zijn de door bestuur NPO genomen maatregelen nog besproken.  Bestuur NPO was niet bij machte om deze in te trekken. Dit omdat deze voorliggen bij het tucht- en geschillencollege NPO.

De leden van afdeling 5 kunnen deelnemen aan de nationale wedvluchten.  Er is geen sanctiemaatregel in deze genomen door bestuur NPO.

Bestuur NPO

Bron: www.npoveenendaal.nl