Kort verslag extra kring vergadering 21-01-2016

Beste leden,

gister is er een extra kring vergadering geweest van onze kring mbt het vliegprogramma 2016. Onderstaande de belangrijkste punten die besproken zijn.

– Het weekend van 6 augustus staan er 4 vluchten op het programma. Dit is bijzonder ongelukkig omdat het vaak dezelfde mensen betreft die zorg dragen voor het inkorven en de klokken betekend het dat deze mensen nu geacht worden minimaal 5 dagen in die betreffende week op de de club te zijn. Mocht 1 van de vluchten uitgesteld worden dan zijn het zelfs 6 dagen. We hebben het hier vaak over mensen met een gezin en dan ook nog eens midden in de vakantie periode. Dit punt zal door de kring meegenomen worden naar de afdeling komende week.

– Er is aangegeven dat de datum waarop Ruffec nu is ingepland bijzonder ongunstig valt. Alle verenigingen hebben aangegeven Ruffec te willen spelen, zolang deze maar geteld gaat worden, maar dat de datum, met het oog op Bergerac, niet goed in het programma past.

– Voor het weekend van 21 mei was er een keuze voor de midfondvlucht. Dit was niet in het concept dat ons is gecommuniceerd verwerkt maar er werd wel om een keuze gevraagd tussen Nanteuil en St.Just Cimetiere. Omdat beide vluchten relatief gezien op de middenlijn liggen is gekozen voor de verste afstand zijnde St.Just Cimetiere. Er is nog even gesproken over consequenties mbt competities als WHZB etc maar daarvoor zijn de afstandsgrenzen verruimd en de keuze voor de losplaats zou daar niet mee conflicteren.

– Er was een voorstel vanuit de afdeling om de lossingscommissie de vrijheid te geven op voorhand van losplaats te wijzigen op het moment dat de de omstandigheden minder gunstig zijn. Hiervan is aangegeven dat we niet moeten willen dat de lossingscommissie deze vrijheid krijgt. Er wordt een vluchtprogramma opgesteld en daar moeten we ons aan houden. Het geven van vrijheid in beslissing geeft de commissie de mogelijkheid te handelen in het voordeel van bepaalde liefhebbers en we moeten op zijn minst die schijn zien te voorkomen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen duiven en als op voorhand de omstandigheden niet ideaal zijn dan is het aan een ieder om zelf te bepalen of hij/zij inkorft.

– Als vereniging hebben we onze zorg uitgesproken over de keuze van steeds meer westelijke losplaatsen. Dat is iig voor onze vereniging, maar ook voor de rest van de kring, geen goede ontwikkeling. We hebben de kring gevraagd deze belangen te behartigen en te verzoeken om meer oostelijke losplaatsen.

– Er lag een voorstel van 1 van de samenspelen om heel Zuid-Holland in 1x te lossen vanaf de eerst vlucht. De afdeling heeft aangegeven dat dit niet bespreekbaar is om dat ze sinds vorige jaar in 3 rayons werken en niet na 1 jaar hier al weer vanaf willen wijken. Er is vanuit de vergadering benadrukt dat het ons inziens de sport alleen maar ten goed zou komen.

– Er is aangegeven om de dagfond vluchten met meedere afdelingen samen te gaan organiseren. Wanneer er meerdere afdelingen op 1 losplaatsen staan dan samen vervoeren en tegelijk lossen. Dit zou de kosten drukken en de spreiding van de duiven ten goede komen. Wellicht is het een idee om met meerdere afdelingen een gezamenlijk dagfond programma te maken. Er zouden inmiddels plannen zijn om dit, gedeeltelijk, samen met Zeeland en/of Noord-Brabant te doen.

– Als vereniging hebben we aangegeven dat we ons zorgen maken om de haalbaarheid van de nieuwe ophaaltijden. Er is in de wandelgangen gecommuniceerd dat om 20.00uur zou zijn met ingang van seizoen 2016. Voor ons is dat niet altijd haalbaar, zeker niet als we een normale start hebben met de jongen want dan korven we wellicht 1500 duiven in. Aan het einde van de vergadering heeft Jans Eskes laten weten dat de ophaaltijd voor Stormvogels in 2016 is vastgesteld op 20.20uur.

– Er is in december geïnformeerd naar de mechanische klokken ivm keuring. De datum voor de keuring volgt zsm maar de locatie zal in Dordrecht zijn.

Verder kwam er nog een verzoek van het kringbestuur. Dit jaar bestaat het samenspel 20 jaar en de vraag is of de verenigingen nog wat georganiseerd willen hebben en zo ja of er nog suggesties zijn. Vanuit onze vereniging had Roel Strijker de suggestie voor een middag met oud-Hollandse spelletjes b.v. Mocht u wel serieuze suggesties hebben dan kunt u dit doorgeven aan het bestuur dan zullen wij dit aan de kring laten weten.

Namens het bestuur,
Jos Meerkerk