Reactie bestuur Afd.5 op lossing Meer 13/06/2015

Heren,

Het bestuur van Afd. 5 heeft gisterenavond uitgebreid gesproken over de africhtingen en lossingen.
Dat er fouten zijn gemaakt is ons duidelijk en dat vinden ook wij heel vervelend maar het is onomkeerbaar.
Namens het bestuur, de lossingscommissie en de vervoerscommissie bieden wij u hiervoor onze excuses aan.
We gaan ook geen schuldigen zoeken of aanwijzen maar we zullen er alles aan doen om dit soort fouten te voorkomen.
Maar…….
Er is ook een maar.

Dat er manden zijn gelost op een verkeerd tijdstip kunnen we niet voorkomen als er geen labels aan de manden zitten ! Soms zijn ook verkeerde labels gebruikt.
Dat er manden niet gelood zijn meegegeven bleek ook toen er duiven in de auto in het middenpad liepen.
Het lossen;
1. Alle midweekse africhtingen kunnen indien mogelijk en gewenst per samenspel gelost worden.
2. Alle africhtingen die op zaterdag worden gehouden worden gelost in 3 groepen ( Rood – Wit en Blauw ). Op de zaterdagen mogen we geen 9 lossingen houden en dat moeten we ook niet willen. We hebben ook te maken met andere afdelingen !
3. De midweekse lossingen worden in principe door de vervoerscommissie gelost, weliswaar na overleg met de lossingscommissie.
4. Alle zaterdag lossingen worden begeleid door de lossingscommissie.
5. Laten we vooral niet vergeten dat we geen invloed hebben op het weer / de omstandigheden.
6. Juist met de jonge duiven zijn we zeer voorzichtig want het verspelen is al heel erg maar die mis je meteen het hele jaar !
7. Het zelf voldoende opleren is ook een manco, dat kun je in één of twee weken niet meer goedmaken en realiseer je vooral dat er honderden op het laatste moment tot die ontdekking komen en dan massaal gaan opleren met alle risico van dien !
8. Vergeet vooral de gezondheid en de kwaliteit niet, ook dat zijn belangrijke factoren ! Duiven die niet of nauwelijks wegtrekken zijn er nog niet klaar voor !
9. Je hoeft niet perse vanaf de 1ste vlucht mee te doen, ons vliegprogramma voorziet tot twee keer toe in een latere start !
10. Iedereen doet stinkend zijn best maar ook dan gaat het weleens mis, dat vinden wij met elkaar vreselijk, bedenk dat wel.

Het vervelende van fouten is dat ze altijd achteraf worden vastgesteld en sommige brief-en mailschrijvers denken zich te kunnen permitteren om mensen ter verantwoording te roepen.
Hoewel we de boosheid begrijpen moeten we wel begrijpen dat dit bestuur verantwoording aflegt op een ledenvergadering en nergens anders.
We werken gelukkig met veel vrijwilligers en mensen die er veel tijd in stoppen om u het spel met de duiven te laten beleven.
Als er dan iets mis gaat en de fouten worden erkend en de excuses zijn gemaakt, wees dan ook een vent en zet er een streep onder.
Niemand is blij of ontspannen over wat er is gebeurd, neemt u dat van mij maar aan.

Nogmaals sorry,
Wim Vos
Secr. Afdeling 5